full screen background image

Concurs de creativitate tehnică “Fun Mechanics”, la USV

Săptămâna trecută, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, s-a desfășurat cea de a treia ediție a concursului de creativitate tehnică “Fun Mechanics”.

Evenimentul a fost organizat de un colectiv coordonat de către ş.l.dr.ing. Luminiţa Irimescu, în parteneriat cu sindicatul „Univers” al Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Pe durata celor 5 ore de concurs, fiecare echipă de studenți a avut de realizat o construcție din elemente tipizate, obţinând o structură cu mecanisme mobile.

Echipele studențești înscrise în competiție aparţin celor trei specializări ale Facultății: Mecatronică, Tehnologia Construcțiilor de Mașini și Inginerie Economică în Domeniul Mecanic.

Echipa câştigătoare a fost formată din studenții de la specializarea Mecatronică, Antonesei Iulian, Apăvaloae Alexandru, Ghițu Alexandru, Gradinariu Alexandra, Moisii Petru si Zelionîi Vasile.

“Fun Mechanics” are drept scop prezentarea în mod practic a aplicaţiilor în inginerie mecanică, contribuind astfel la dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii tehnice a tinerilor studenţi.

comments

comments