full screen background image

“Dăruind, vei dobândi!”

La nivelul nivelul județului Suceava se derulează în perioada 1 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, Campania “Dăruind, vei dobândi!”, campanie inițiată
de către: Asociațiile Kontrast-E, Multicare, SEVA și SAVE Suceava, în colaborare cu DGASPC Suceava și în parteneriat cu : Fundația ”Te Aud România”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Național de Informatică”Spiru Haret”, Asociația ”Steaua Speranței” Suceava, Colegiul National “Petru Rareș” Suceava, S.C “New Concept Spedition”SRL, Asociația PACT-Parent and Child Training, Asociația Human Hopes.

Scopul acestei campanii îl reprezintă:
Sensibilizarea şi informarea comunităţii (şcoală, familie, societate) cu privire la problematica copiilor din medii defavorizate și a persoanelor cu nevoi speciale precum și cu privire la importanţa respectării drepturilor şi nevoilor acestora.

Obiectivul campaniei:
Implicarea angajaților din cadrul DGASPC Suceava dar și din cadrul altor instituții, a cadrelor didactice, a elevilor dar și a altor cetățeni în derularea de activități de voluntariat în vederea organizării de evenimente și acțiuni caritabile, precum și colectarea de cadouri care vor conține cărti, jocuri, jucării, materiale și rechizite școlare, materiale necesare atelierelor de ergoterapie etc, în scopul facilitării accesului la lectură, educație și recuperare pentru copii și adulți din cadrul sistemului de protecție precum și pentru familii și copii care provin din medii defavorizate, care sunt în evidențele DGASPC Suceava.
A dărui celor din jur, în fiecare zi, câte puțin din ceea ce ești și din ceea ce ai, a dărui un zâmbet atunci când nu ai altceva de dăruit, a te opri o clipă din iureșul obligațiilor zilnice pentru a asculta povestea unui copil, a unui bătrân sau a unei familii care a pierdut aproape totul, mai puțin viața, a nu trece nepăsător pe lângă suferința unei persoane cu dizabilități, a rezona cu bucuriile, durerile și împlinirile celor din jur, a ajuta un copil să își continue școala, a ajuta un om să își recapete speranța….toate acestea îți conferă calitatea de OM!

Puteți dona direct copiilor sau adulților din sistemul de protecție (programare la tel: 0731199700) unei familii sau unui bătrân din comunitate sau la centrele de colectare aflate la:
• Sediul DGASPC Suceava (persoane de contact: Ruxandra Lazariuc, tel. 0747622180-Serviciul AMP sau Sabina Doroftei, tel. 0749831722-Serviciul Urgențe),
• Sediul Asociației SEVA, tel: 0230/520237
• Sediul Digital Birotics, tel. 0723058321
• Sediul Fundației ”Te Aud România”, str. I. Creangă nr. 15 Gura Humorului, tel.
• Sediul Asociației ”Steaua Speranței”, tel. 0742246446,
• Sediul SC ”New Concept Spedition” SRL, tel. 0752087481,
• Sediul Asociației ” PACT-Parent and Child Training,” din Fălticeni, tel. 0747579543,
• Sediul Asociației Human Hopes Suceava, tel. 0749831722
• Sediul Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava,
• Sediul Colegiului Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava,
• Sediul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava.

Să poți ajuta pe cei din jurul tău nu este nici obligație, nici drept, este un PRIVILEGIU pe care nu foarte mulți îl au!

Apreciem, ca de fiecare dată, faptul că elevii și profesorii sunt primii care se mobilizează și doresc, cu entuziasmul caracteristic tinereții, să se implice, să ajute, să dăruiască!

comments

comments




Leave a Reply

avatar