AJOFM Suceava organizează joi, 20 octombrie 2016, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, la Casa Germană din Rădăuţi, precum şi la sediile agenţiilor din Fălticeni şi Cîmpulung Moldovenesc, începând cu ora 10, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi.
Angajatorii interesaţi în recrutarea de personal pot depune ofertele până miercuri, 19 octombrie, ora 14.
În municipiul Suceava, evenimentul se adresează atât absolvenţilor, cât şi actualilor studenţi ai Universităţii “Ştefan cel Mare” care sunt în căutarea unui loc de muncă.
Cu această ocazie, reprezentanţii mediului de afaceri se pot întâlni cu conducerea universităţii, în vederea unor discuţii pe teme legate de competenţele şi abilităţile pe care ar trebui să le dobândească studenţii pentru o integrare facilă pe piaţa muncii.
Evenimentul, aflat la a doua ediţie, se va desfăşura în holul din corpul E al USV, intrarea dinspre Direcţia Silvică.
Potrivit directorul executiv Mirela Adomnicăi, până la finele săptămânii trecute, la nivelul județului înregistrate au fost 343 de locuri vacante.
Astfel, 154 posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 37 în Fălticeni, 98 în Rădăuți și 54 în Cîmpulung Moldovenesc.
Conform şefei AJOFM, cu oferte vor fi prezenți cel puțin 66 de angajatori, 22 confirmând deja prezența pentru Bursa din Suceava, 8 la Fălticeni, 12 la Rădăuți și 24 la Cîmpulung Moldovenesc.
Pe lângă ofertele de pe plan local, persoanele interesate vor putea consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa.
În acest sens, sunt disponibile 1.411 de posturi în statele membre ale UE, cele mai multe pe piaţa spaniolă a muncii.
„La nivelul acestei etape de monitorizare a bursei, sectoarele de activitate care au oferit cele mai multe locuri vacante sunt serviciile, comerţul şi IT, iar printre domeniile nou apărute în acest cadru de mediere menţionăm pe cele ale construirii de site-uri şi de publicitate. Meseriile cele mai solicitate la nivelul judeţului sunt cele specifice comerţului şi serviciilor, respectiv lucrator comercial, broker, ospătar, recepţioner, barman, casier, vânzător şi lăcătuş mecanic. Printre cele mai căutate specializări cu studii superioare sunt cele în domeniul IT, inginerii și economiștii, la nivelul județului oferta pentru nivelul superior de studii ajungând la 25 de posturi, până în prezent”, a declarat Mirela Adomnicăi.
Leave a Reply