Pentru a participa, în această săptămână, la concursul sponsorizat de Kauffland România, elevii Școlii Gimnaziale “Gheorghe Popadiuc” din Rădăuți, au pregătit proiectul “Alimentație sănătoasă”, care a presupus organizarea unei dezbateri, cu copiii claselor a II-a și a V-a, cu privire la alimentele sănătoase pe care de obicei le consumă.
De asemenea, elevii școlii au evidențiat și o listă cu alimentele nesănătoase pe care le consumă – mult mai numeroase decât celelalte.
Eficientă și amuzantă a fost adunarea ambalajelor și expunerea lor pe panouri.
Copiii, deși având o vârstă fragedă, au știut să diferențieze alimentele care conțin aditivi alimentari (E-uri), de alimentele care sunt mai puțin nocive, odată ajunse în organismul uman.
Aceștia au pus accent pe fructe și legume și au promis că vor fi mai atenți, atunci când consumă chips-uri, snacks-uri, sucuri colorate – care le pot afecta sistemul digestiv și sănătatea.
Elevii au învățat să fie atenți la ceea ce consumă, să pună accent pe produsele bio, cultivate și crescute în propriile grădini.
Și să nu consume dulciuri și sucuri în exces.
Doina CRAIU
Radio VIVA FM Rădăuţi