full screen background image

Două persoane reţinute şi ţigări de contrabandă în valoare de peste 140.000 de lei confiscate, după o urmărie în trafic

3     Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane. Astfel, în urma unei acţiuni organizate pe DN 17, a fost identificat şi blocat după o urmărire  în trafic, un vehicul în care au fost descoperite 256.000 de bucăţi ţigarete de contrabandă. Ţigările, în valoare de peste 140.000 de lei, şi vehiculul au fost confiscate, două persoane fiind reţinute şi introduse în arestul IPJ Suceava.

Luni, la ora 00:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cîmpulung Moldovenesc şi a Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta au procedat la oprirea regulamentară în trafic, pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta, a unui autovehicul, care se deplasa din direcţia Vatra Dornei către Suceava.

Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească, s-a trecut la urmărirea acestuia, iar după o distanţă de circa 1.500 m, s-a reuşit depăşirea şi blocarea autoturismului în cauză.

Conducătorul autovehiculului a fost identificat ca fiind un tânăr, de 21 de ani,  iar pe scaunul din dreapta faţă a fost identificat un alt bărbat, de 29 de ani, ambii din comuna Moldova Suliţa.

În interiorul vehiculului, poliţiştii au descoperit 12 baxuri cu ţigări de provenienţă extracomunitară.

Cu ocazie inventarierii. s-a stabilit că aceste conţineau 12.800 de pachete cu ţigarete de contrabandă (256.000 de bucăţi ţigarete).

S-a dispus confiscarea țigărilor, în valoare de circa 141.400 de lei, şi indisponibilizarea autovehiculului în valoare de cca. 4.000 de euro.

Faţă de cei doi, s-a emis ordonanţă de reţinere pe timp de 24 ore, fiind încarceraţi în  arestul  I.P.J. Suceava.

Ei urmează a fi prezentaţi instanţei competente, cu propunere de emitere a mandatului de arestare preventivă.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments