full screen background image

Şcoală de vară, la LPS Suceava

Până pe 23 august, la Liceul cu Program Sportiv Suceava se desfășoară activitățile din cadrul Școlii de vară „Dezvoltare personală prin sport – Abilități de viață”, ediția a XXII-a, organizată în parteneriat cu Asociația Educatorilor Suceveni, Asociația Județeană „Sportul pentru toți” (AJSPT ) Suceava și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava.

Cei aproape 100 de participanți la această școală de vară sunt copii din județul Suceava cu vârste între 6 și 14 ani, cărora li s-au alăturat 20 de copii ucraineni, activitățile fiind coordonate de profesori voluntari și de 19 voluntari elevi și studenți.

În cele 5 zile de școală de vară, copiii participă la ateliere de dans, de hand made, de pictură activități care le dezvoltă abilitățile sportive, de socializare, de acordare a primului ajutor precum și abilități de supraviețuire în mijlocul naturii și spiritul de echipă, organizate de colaboratori precum Cercetașii României – Centrul Local „Ținutul Fagilor”, Școala Postliceală Sanitară de Stat Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava – Societatea Științifică „Cygnus”.

Pentru că anul 2024 este sub semnul olimpismului, miercuri, 21 august 2024, la Sala de Atletism a Clubului Sportiv Municipal Suceava, copiii vor participa la activități sportive coordonate de voluntarii AJSPT Suceava.

De asemenea, vor avea ocazia să întâlnească participanți la Jocurile Olimpice la diferitele ediții, campioni medaliați, cu care vor avea ocazia să interacționeze direct.

Vor fi prezenți, alături de copiii participanți și voluntari, Ilie Matei, medaliat cu argint la JO de la Los Angeles – lupte, Daniela Costian, medaliată cu bronz la aruncarea discului la JO de la Barcelona, Cristina Iloc (Casandra) – atletism, locul 4 la JO de la Beijing, Mădălina Amăistroaie, locul 9 la Tir cu arcul la JO de la Paris și Andrei Cornea, medaliat cu aur, proba dublu vâsle canotaj, JO de la Paris.

“Activitățile școlii de vară se vor încheia vineri, 23 august 2024, în Aula LPS Suceava, începând cu ora 13:00, în cadrul unei festivități în care participanții vor avea ocazia să împărtășească din experiențele adunate de-a lungul celor 5 zile de școală de vară.”, a transmis prof. Maria Adriana NICHITEAN, coordonator al Școlii de Vară.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/08/19/proiect-pentru-elevi-de-educatie-prin-teatru/

comments

comments