full screen background image

Proiect pentru dezvoltarea turismului balnear în Iaşi

Primăria Municipiului Iași încearcă să obțină fonduri de la Guvern pentru proiectul de construire a unui centru SPA și modernizare a Plajei Nicolina.

În acest scop municipalitatea a înaintat Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului întreaga documentație a proiectului, pentru ca acesta să fie finanțat prin Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism, prin includerea investiției în anexa Hotărârii de Guvern nr. 558 / 2017 modificată.

Proiectul municipalității ieșene beneficiază deja de avizul Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie din cadrul Ministerului Sănătății.

Deși turismul balneo-medical din zonă este recunoscut la nivel naţional datorită complexului balnear și de recuperare de la Băile Nicolina, infrastructura aferentă este insuficient dezvoltată, iar proprietățile (în special izvoarele sulfuroase și nămolul cu proprietăți curative) nu sunt puse în valoare la adevăratul lor potențial.

În acest context, construirea unui centru SPA și modernizarea Plajei Nicolina constituie o investiție fezabilă și oportună, cu impact pe termen lung în ceea ce privește dezvoltarea turismului balnear și de tip wellness din Municipiul Iași.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/04/noi-aprobari-pentru-construirea-centrului-spa-si-modernizarea-plajei-nicolina/

comments

comments