full screen background image

Noi aprobări pentru construirea centrului SPA și modernizarea Plajei Nicolina

Primăria Municipiului Iași lucrează la un proiect pentru construirea unui centru SPA și modernizarea Plajei Nicolina pe care va încerca să îl finanțeze cu fonduri europene nerambursabile. Consiliul Local a adoptat miercuri, 28 februarie, o hotărâre privind adoptarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general ale acestui proiect. 

Deși turismul balneo-medical din zonă este recunoscut la nivel naţional datorită complexului balnear și de recuperare de la Băile Nicolina, infrastructura aferentă este insuficient dezvoltată fără ca proprietățile (în special izvoarele sulfuroase și nămolul cu proprietăți curative) să fie puse în valoare la adevăratul lor potențial. 

În acest context, construirea unui centru SPA și modernizarea Plajei Nicolina constituie o investiție fezabilă și oportună, cu impact pe termen lung în ceea ce privește dezvoltarea turismului balnear și de tip wellness din Municipiul Iași, susțin autoritățile locale.

Centrul SPA, care va permite utilizarea complexului pe întreg parcursul anului, va fi o construcție cu regim de înălțime subsol parțial + parter + etaj.

Valoarea proiectului este estimată la aproximativ 35 milioane de lei.

comments

comments