full screen background image

Măsuri la nivelul Poliţiei de Frontieră Suceava

În perioada 15-18 august, zilnic, 200 de polițiști de frontieră suceveni execută misiuni de supraveghere și control, la frontiera verde, atât în zona de responsabilitate a celor patru sectoare ale Poliției de Frontieră de la nivelul județului Suceava, cât și în Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus.

În acest context, aceştia vor desfășura misiuni alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere, în zona de competență.

Având în vedere faptul că suntem încă în plin sezon estival, la nivelul județului Suceava, Poliția de Frontieră a luat toate măsurile aflate în competență în vederea fluidizării traficului prin cele două puncte de trecere.

Acolo unde situația o impune, sunt utilizate toate arterele, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, utilizându-se inclusiv stațiile mobile de verificare, aflate în dotarea instituției noastre pentru asigurarea unui control de frontieră în parametri optimi.

“În continuare, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor. De asemenea, recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie în vederea scurtării timpului de control.”, a transmis purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, agent șef de poliție Alina Petraru.

Pentru cetățenii care doresc să călătorească în străinătate, li se aduce la cunoștință faptul că pentru aflarea condiţiilor de călătorie impuse de diferite state, pot consulta site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Nu în ultimul rând, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei, pentru anumite intervale de timp.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/08/14/festivalul-de-arta-medievala-de-la-suceava-program-2/

comments

comments