full screen background image

Consiliul Județean Botoșani cumpără 18 microbuze școlare hibrid

Consiliul Județean Botoșani a lansat licitația publică pentru achiziționarea a încă a 18 microbuze școlare hibrid, care vor ajunge la Școala Specială „Sfântul Stelian” Botoșani și Școala Specială „Ion Pillat” Dorohoi, precum și la 16 școli din județ. Școlile sunt din: Darabani, Săveni, Bălușeni, Cordăreni, Corlăteni, Curtești, Frumușica, Hudești, Ibănești, Manoleasa, Mileanca, Mitoc, Românești, Suharău, Șendriceni și Vlăsinești.

„Am lansat achiziția publică pentru achiziționarea microbuzelor școlare hibrid în baza unei finanțări pe care am atras-o din Fondul de Mediu. Acest proiect este binevenit pentru școlile din județ, pentru că va aduce o îmbunătățire substanțială a condițiilor de transport pentru elevii din mediul rural și va asigura accesul la școală al copiilor din zonele defavorizate. Mă bucur că vom putea oferi unui număr semnificativ de elevi un mijloc de transport sigur, confortabil și ecologic”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Ofertele vor putea fi depuse până pe data de 12 septembrie.

Aceste microbuze se adaugă celor 26 electrice achiziționate de Consiliul Județean Botoșani prin PNRR și pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare, precum și celor trei microbuze primite la începutul anului școlar, de la Ministerul Dezvoltării, de școlile din Coțușca, Dângeni și Havârna.

De asemenea, Consiliul Județean Botoșani va lansa în perioada imediat următoare o nouă licitație pentru achiziționarea a încă 10 microbuze școlare electrice din economiile făcute la prima licitație.

În total, Consiliul Județean Botoșani derulează proiecte cu fonduri europene sau naționale pentru achiziționarea a 54 de microbuze școlare electrice sau hibrid, la care se adaugă trei microbuze școlare primite printr-un proiect al Ministerului Dezvoltării.

„Cu toții suntem conștienți că niciun efort nu este prea mare pentru copiii noștri, pentru educația lor, motiv pentru care, noi, la Consiliul Județean, am valorificat toate oportunitățile de achiziționare a microbuzelor școlare ecologice”, a conchis Doina Federovici.

comments

comments