full screen background image

Măsuri pentru reluarea furnizării apei în Solca

Specialiștii Regiei Apele Române, Administrației Bazinale de Apă Siret-Bacău, Sistemului de Gospodărire a Apelor și ACET Suceava derulează o serie de măsuri pentru reluarea furnizării apei potabile în orașul Solca.

În amonte de lacul Solcuța se va construi un mic baraj de beton, pentru a menține apa curată.

În timpul lucrărilor de curățare a lacului, se va prelungi conducta de aducțiune până la acest baraj provizoriu, astfel încât să se asigure alimentarea constantă cu apă.

Pentru a preveni colmatarea lacului în viitor, specialiștii propun amenajarea celor 4 torenți din zonă prin amplasarea unor bariere flexibile, cu rol de retenție, care să permită, în același timp, drenarea apei.

De asemenea, în aval de baraj se va realiza o cădere în trepte, pentru disiparea energiei și limitarea eroziunilor albiei râului Solca.

Președintele ales al Consiliului Județean Suceava, GHEORGHE ȘOLDAN, a declarat că, în următorele zile, va fi demarată procedura de achiziție a contractului de execuție a lucrărilor de decolmatare a lacului Solcuța, în valoare de 13 milioane de lei.

Până atunci, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a operaționalizat o stație de potabilizare a apei, cu o capacitate de 500 de litri pe oră.

De asemenea, pompierii transportă cu autospecialele apă menajeră, exclusiv pentru uz gospodăresc.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/07/22/lume-lume-hai-la-targ-la-muzeul-satului-bucovinean-4/

comments

comments