full screen background image

Atleta Claudia-Ionela Costiuc, aur la naționalele de tineret

Atleta dorneancă Claudia-Ionela Costiuc (CSM DORNA Vatra-Dornei) a devenit campioană națională la tineret, în cadrul probei de 800 de metri, la Campionatele Naționale de Atletism pentru tineret, deșfasurate la Craiova, pe stadionul “Ion Oblemenco”, în perioada 20-21 iulie 2024.

Claudia, atletă în vârstă de 19 ani, este la cea de-a treia cursă consecutivă în care în care reușeste să îşi indeplimească baremul pentru Campionatul Mondial U 20, care va avea loc în perioada 22-30 august la Lima (Peru).

Ea a reușit să devină campioană națională cu timpul de 2 minute, 7 secunde şi 78 de sutimi.

Antrenorul – profesor Cristian Prâsneac ne- a declarat: “Am plecat de acasă cu gândul să obținem titul de campion național. Am încercat să o menajez mult pe sportiva mea, am luat doar 3 starturi în sezonul de aer liber – 2 iunie la San Vito (Italia), 28 iunie la Cluj-Napoca și în acest weend la Craiova. Prin aceste trei curse unde sportiva mea a reușit să realize baremurile pentru Campionatul Mondial U 20, sperăm într-un vârf de formă la cea mai importantă competiție de anul acestă. Aș vrea să mulțumesc pentru sprijin conducerei clubului CSM DORNA Vatra-Dornei, dar și Consiliului Local Vatra Dornei, cei care finanțează clubul.”

comments

comments