full screen background image

Atenționare meteo de instabilitate atmosferică

Județul Botoșani se va afla sub o atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică, în perioada 2 iulie, ora 10:00 – 3 iulie, ora 10:00.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, atenţionarea se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50-70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-40 l/mp și, pe arii restrânse, de peste 50 l/mp.

Deoarece există riscul producerii unor inundații locale, cetățenilor li se recomandă să curețe șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale şi să nu arunce gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

De asemenea, în caz de vânt puternic, fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți, nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate; parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate; îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale; nu atingeți firele căzute la pământ.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/06/27/noi-lucrari-la-statia-de-pompare-de-la-stanca-restrictioneaza-programul-de-furnizare-a-apei/

comments

comments