full screen background image

Habitat for Humanity România a construit 2 case pentru familii vulnerabile din Țuțora, lângă Iași.

 

În săptămâna 17-21 iunie, Asociația Habitat for Humanity România a construit 2 locuințe în doar 5 zile, exclusiv cu ajutorul voluntarilor, pentru 2 familii din Țuțora, lângă Iași.

 

Pentru desfășurarea evenimentului de construire accelerată de la Țuțora s-au alaturat parteneri corporate și voluntari individuali veniți din toată țara. În total, peste 100 de voluntari au contribuit la construcția caselor alături de familiile beneficiare. Alături de aceștia, au fost voluntari pe șantier și refugiați din Ucraina si Fâșia Gaza. Ei si-au dorit să întoarca binele pe care l-au primit prin programele de locuire ale Habitat for Humanity România și au fost prezenti întreaga săptămână la evenimentul de construcție accelerată.

 

Despre familiile beneficiare

 

Mihaela are 31 ani și este mama a 4 copii. Ea își crește singură copiii și muncește din greu ca să le poată oferi un cămin unde să învețe și să se dezvolte.

Alexandra are 26 ani și este o tânără veselă și muncitoare. În ciuda eforturilor ei și a faptului că are un loc de muncă stabil, veniturile nu îi permit să își cumpere o casă, iar părinții nu o pot sprijini financiar. Alexandra visează la un loc al ei unde să își poată întemeia o familie si să aibă stabilitatea de care are nevoie pentru a se dezvolta personal și profesional.

“Hope Build e mai mult decât un proiect de locuire. E un fenomen de implicare socială. Aduce împreună cele mai diverse categorii de oameni pentru a construi pentru cei în nevoie. Este un simbol al solidarității umane, dar este și o portavoce a celor prea mulți din România care au nevoie de locuințe decente. Criza locuirii este una profundă, iar astfel de proiecte arată că există soluții concrete pentru a o adresa. Pe toți cei care vor să pună umărul la construirea unei societăți echitabile în care toți oamenii să aibă acces la o locuință decentă, îi așteptăm alături de Habitat for Humanity România.”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, Director Național Habitat for Humanity România.

“Suntem foarte bucuroși că am participat la Hope Build și anul acesta, alături de Habitat for Humanity România. Voluntarii noștri au dat dovadă de o mobilizare extraordinară și nu doar că au contribuit la construirea celor două case, dar mai ales la crearea unui sentiment de speranță și comunitate. Această experiență ne-a întărit angajamentul de a sprijini comunitățile aflate în nevoie prin ridicarea de noi locuințe. Este al patrulea an în care construim alături de Habitat for Humanity România și suntem mândri că reușim să aducem un impact pozitiv împreună în societate.” , a adăugat Alexandra Breuss, Fundația Hilti.

Partenerii evenimentului au fost: Hilti și Fundația Hilti (Parteneri principali), Dedeman, Auchan România, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din zilele din urmă.

Hope Build este un proiect de construire accelerata în care se ridic mai multe locuințe în doar 5 zile, de luni până vineri, exclusiv cu ajutorul voluntarilor.

Anul acesta, Hope Build vine în ajutorul a 8 familii vulnerabile, care trăiesc în condiții extrem de grele, fără un acoperiș sigur deasupra capului și fără curajul să viseze la un viitor mai bun. Prima etapă a Hope Build 2024 a avut loc la Țuțora, județul Iași și va continua anul acesta, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie la Berceni, în județul Prahova, respectiv între 21-25 octombrie, la Zemeș, în județul Bacău.

Continuăm să construim pentru că 34% dintre români se află în risc de sărăcie și excluziune socială, 1 din 10 români sunt afectați de problemele de locuit, 41% din populația României trăiește în locuințe supraaglomerate, 21% dintre români nu au grup sanitar propriu in interiorul casei.

 

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România construiește locuințe decente pentru familii cu venituri reduse și ridică de la 0 sau reabilitează centre de utilitate publică în comunități vulnerabile. De asemenea, organizația derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale precum și programe de advocacy în domeniul locuirii sociale. Habitat for Humanity România lucrează pentru o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent.

 

Din anul 1996 și până în prezent, organizația a ajutat peste 100.000 de români să aibă un cămin primitor și a construit sau reabilitat peste 5.100 de locuințe. La proiectele organizației au fost mobilizați peste 43.000 de voluntari români și străini care au muncit pe șantierele din țară. Pentru mai multe detalii, intrați pe www.habitat.ro.

 

 

comments

comments