full screen background image

Bucovina în diversitate – eveniment intercultural de dans și muzică la USV

În contextul participării la proiectul Consorțiului universitar NEOLAiA, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează, sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 12.00, în Auditorium-ul „Joseph Schmidt”, un eveniment de conștientizare a diversității, adresat întregii comunități.

La manifestare vor participa ansambluri de copii și tineri, reprezentând diversitatea etnică din regiune. aparținând minorităților din regiune, alături de reprezentanți ai culturii române. Evenimentul va oferi puncte de reflecție asupra diversității etno-culturale, având ca reper momentele propuse de Ansamblul „Kozaciok” din Bălcăuți, Ansamblul Școlii Gulia, Ansamblul „Arcanul” USV, Corul „Spivuci Ukrainky”, precum și de Bucovina Dance Studio.

Pe lângă activități de cercetare, educație și mobilități internaționale, proiectul NEOLAiA propune un cadru amplu de dezbatere și promovare a incluziunii, contribuind la creșterea conștientizării bogăției culturale pe care diversitatea o poate aduce în viața oamenilor.

Consorțiul universitar NEOLAiA – Transforming Regions for an Inclusive Europe, finanțat cu 14,4 milioane de euro, prin programul Erasmus+, inițiativa Universități Europene, include nouă universități, care potențează valorile tuturor membrilor, într-o rețea ce însumează peste 150.000 de studenți, 120 de facultăți, 438 de programe de licență și 386 de programe de masterat. Alături de USV, din proiectul NEOLAiA mai fac parte Universitatea din Bielefeld (Germania), Universitatea din Jaén (Spania), Universitatea din Nicosia (Cipru), Universitatea din Örebro (Suedia), Universitatea din Ostrava (Cehia), Universitatea din Salerno (Italia), Universitatea din Tours (Franța) și Universitatea de Stat de Științe Aplicate din Šiauliai (Lituania)

Comunitatea suceveană este invitată să se alăture evenimentului “Bucovina în diversitate”, care va aduce un plus de cunoaștere și empatie culturală în spațiul bucovinean.

comments

comments