full screen background image

Măsuri pentru diminuarea efectelor caniculei

Întrucât temperaturile sunt în creștere în această perioadă spre pragul de caniculă și disconfort termic ridicat, primarul Mihai Chirica a dispus Comitetului Local pentru Situații de Urgență să aplice imediat planul de măsuri pentru diminuarea efectelor negative provocate de vremea caniculară asupra populaţiei.

Acest plan de măsuri a fost actualizat în cursul săptămânii trecute.

Totodată, edilul-șef a cerut direcțiilor și societăților comerciale subordonate să completeze acest plan cu unele măsuri punctuale pe care să le aplice de urgență.
Astfel, Direcţia de Asistenţă Socială identifică și monitorizează telefonic persoanele defavorizate care pot fi afectate sever în perioada de caniculă.

Reprezentanții municipalității vor achiziționa produse necesare pentru suportarea temperaturilor extrem de ridicate (apă minerală, fructe etc.).

Distribuirea către persoanele defavorizate aflate în evidenţă se va face la domiciliul acestora.

În plus, angajații DAS vor acorda sprijin în achiziţionarea alimentelor de bază, în funcţie de solicitările înregistrate, plata produselor fiind suportată de beneficiar.

Și SC Compania de Transport Public (CTP) SA vine în sprijinul călătorilor în zilele caniculare.

Astfel, la toate capetele de linie angajații instituției vor distribui pahare cu apă persoanelor care au nevoie de hidratare.

Direcția de Sănătate Publică Iași recomandă, în aceste zile caniculare, evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11 – 18, purtarea de pălării de soare, haine lejere și ample de culori deschise și consumul a minim 2 litri de lichide pe zi, fără a aștepta să apară senzația de sete.

Nu consumați alcool, deoarece acesta favorizează deshidratarea și, de asemenea, evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeina sau de zahăr.

Consumați fructe și legume proaspete, deoarece conțin o mare cantitate de apă.

Păstrați contactul permanent cu vecini, rude sau cunoștințe care sunt în vârstă sau cu dizabilități, interesând-vă de starea lor de sănătate.

Folosiți serviciile spitalicești sau de urgență doar în cazuri justificate – pentru problemele curente de sănătate anunțați telefonic medicul de familie.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/06/18/abonamente-pentru-meciurile-politehnicii-iasi/

comments

comments