full screen background image

375.000 de botoșăneni așteptați duminică, la urne

374.344 de botoșăneni sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru a-şi exprima opţiunile electorale pentru alegerile europarlamentare și locale. Potrivit datelor centralizate de autorităţile electorale, 374.728 de persoane cu drept de vot sunt înscrise pe liste permanente, iar 303 persoane cu drept de vot sunt înscrise pe liste complementare.

Au fost constituite 432 de secţii de votare în cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale. Acesta vor funcţiona în special în şcoli şi cămine culturale, vor fi deschise la ora 7:00 şi se vor închide la ora 22:00.

Votanții vor primi câte cinci buletine de vot, pentru primar, Consiliul Local şi președintele Consiliului Județean, Consiliul Judeţean, consilieri județeni și pentru europarlamentari

În total au fost tipărite 412.798 de buletine de vot, atât pentru preşedintele Consiliului Judeţean, cât şi pentru Consiliul Judeţean. Tot atâtea buletine au fost pregătite şi pentru primari şi consiliile locale.

Pentru alegerile europarlamentare au fost realizate 412.459 de buletine de vot.

274 de candidați sunt înscriși în competiția electorală pentru funcția de primar în administrațiile celor două municipii, cinci oraşe şi 71 de comune. 27 dintr aceștia sunt femei.

Cel mai tânăr candidat este o femeie de 23 de ani,  iar cel mai în vârstă are 72 de ani.

În municipiul Botoşani sunt şapte candidaţi la funcţia de primar, în timp ce la Dorohoi sunt şase candidaturi.

Cel mai mare număr de candidaţi la o funcţie de primar este de şapte, iar cel mai mic este unu- adică într-o comună este înregistrată o singură  candidatură.

Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean sunt înregistrate şapte candidaturi.

Mandatele nu vor fi preluate în luna iunie, ci după 27 septembrie, când se termina în mod normal mandatul celor aleși în 2020.

comments

comments