full screen background image

Alessandro Flaviu Dumitrașcu este laureatul ediției 2023 a Premiului Naţional de Istorie “Nicolae Iorga” Botoşani

Miercuri, la Botoșani a fost decernat Premiul Naţional de Istorie “Nicolae Iorga” Botoşani, ediția 2023, acordat de Primăria Botoșani și Consiliul Local.

Laureatul acestei ediții, a 20-a la număr este cel mai tânăr de până acum.

Alessandro Flaviu Dumitrașcu are 35 de ani, dublă cetățenie- română și italiană și  este cercetător științific la Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române, una din ctitoriile lui Nicolae Iorga din București.

Alessandro Flaviu Dumitrașcu:

Premiul instituit în anul 2002,  are o valoare de 10.000 de lei și a fost conferit pentru volumul “Genova, Dunărea de jos și Moldova în sec. XIII-XV.

Violeta Damaschin-Budăi, președinta Asociației Culturale„Nicolae Iorga” Botoșani:

Festivitatea de decernare a fost urmată de simpozionul ,,Nicolae Iorga – 153 de ani de la naștere”.

Zilele „Nicolae Iorga” ,organizate în colaborare cu Primăria Municipiului Botoșani și Asociația Culturală „Nicolae Iorga” Botoșani, continuă și joi, 6 iunie.

Începând cu ora 11.00 la Casa Memorială ,,Nicolae Iorga” vor avea loc depunere de flori la bustul istoricului și un program artistic susținut de Corul Liceului Teoretic ,,Nicolae Iorga” Botoșani, dirijor: prof. dr. Laurențiu Palade.

Tot joi va fi vernisată expoziția „Nicolae Iorga – istoric al Evului Mediu”, iar botoșănenii care vor vizita Casa Memorială N. Iorga din municipiu vor avea acces la audiții gratuite ale unor conferințe radiofonice susținute de marele savant.

 

comments

comments