full screen background image

Învățarea – o cale de revalorizare la vârsta senioratului, la USV

În data de 31 mai, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a desfășurat workshopul Învățarea – o cale de revalorizare la vârsta senioratului.

Invitatul principal al evenimentului a fost doamna prof. univ. dr. Violeta PUȘCAȘU, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, care a oferit informații și modele de bune practici privind valorizarea și incluziunea persoanelor vârstice pentru o mai bună calitate a vieții.

Totodată, dumneaei a reliefat importanța implicării persoanelor vârstnice înr-o viață activă, aducând în atenție demersurile și activitățile realizate prin proiectele Universitatea vârstei a treia (U3A) (Galați și Cluj) și Școala de seniori (Galați și Brăila).

La eveniment au participat reprezentanți ai mediului socio-economic, cadre didactice de la Departamentul de Științe Umane și Social-Politice, studenți de la programul de studiu Asistență socială și masteranzi de la Managementul serviciilor sociale și securitate comunitară.

Printre instituțiile și organizațiile implicate activ în discuțiile și dezbaterile din cadrul workshopului, menționăm: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Suceava; Colegiul Național al Asistenților Sociali, Sucursala Teritorială Suceava; Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Suceava; Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Suceava; Direcția de Asistență Socială din cadrul din cadrul Primăriei Gura Humorului, jud. Suceava; Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Siret, jud. Suceava; Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Rădăuți, jud. Suceava; Asociația „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, Suceava; Asociația „Darul Binecuvântării”, Centru de asistență și îngrijire la domiciliu, Forăști, jud. Suceava; Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, Centru de îngrijire la domiciliu – CID, Suceava; Fundația Umanitară „Geana”, Centrul rezidențial pentru bătrâni „Geana”, Vama, jud. Suceava; Asociația „Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina”, Suceava; Asociația „Lumină Lină”, Suceava; Protopopiat Suceava II; Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate, Fălticeni.

Organizatorii evenimentului: conf. univ. dr. Cristina Cormoș; conf. univ. dr. Geta Mitrea.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/06/06/expozitia-de-inovare-si-educatie-creativa-pentru-tineret-la-usv/

comments

comments