full screen background image

Expoziția „Maria a României Regină și artistă”, la Palatul Braunstein

Palatul Braunstein găzduiește până pe 8 august 2024 expoziția „Maria a României Regină și artistă”, un Regal cultural organizat de Primăria Municipiului Iași și Muzeul Municipal „Regina Maria”, în colaborare cu Muzeul Național Peleș, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, Arhivele Naționale ale României și colecționari particulari.

Publicul vizitator are șansa de a descoperi piese de tezaur care au aparținut Reginei Maria a României și care relevă latura artistică a personalității Suveranei.

Este expusă, în premieră la Iași, coroana Suveranei României Întregite, alături de bunuri culturale cu o valoare istorică și artistică deosebită, precum picturi realizate de Regina Maria, obiecte de artă decorativă confecționate pe baza schițelor Suveranei și mantia purtată de Regină cu prilejul sărbătorilor Încoronării de la Alba Iulia.

Sunt expuse, de asemenea, lucrări de artă ale unora dintre pictorii și sculptorii reuniți în jurul Societății „Tinerimea artistică”, pe care Regina i-a susținut pe calea devenirii lor profesionale.

Toate acestea dezvăluie ipostaza mai puțin cunoscută de artistă și patroană a artelor, pe care Regina și-a însușit-o pe toată durata vieții.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/05/09/dotari-pentru-sectia-de-terapie-intensiva-pentru-nou-nascuti-la-spitalul-cuza-voda-iasi/

comments

comments