full screen background image

Dotări pentru secția de terapie intensivă pentru nou-născuți, la Spitalul „Cuza Vodă” Iași

Cu un milion de euro obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași dotează secția de terapie intensivă pentru nou-născuți.

PNRR include o componentă pentru sănătate, destinată dezvoltării infrastructurii spitalicești publice.

Secția Clinică Neonatologie II a maternității găzduiește cea mai mare unitate de Terapie Intensivă Neonatală din România, cu 25 de paturi, unde sunt tratați anual peste 1000 de nou-născuți.

Secția este dotată cu o unitate de transport neonatal, înzestrată cu toate echipamentele de terapie intensivă (incubator, ventilator, monitorizare și administrare a tratamentelor).

Procedura de achiziție lansată ieri include 13 loturi de echipamente, între care 5 ventilatoare neonatale (1,13 milioane de lei), 11 monitoare funcții vitale (un milion de lei), încă 5 asemenea monitoare cu o stație de monitorizare (716 mii lei), 4 incubatoare hibride cu lampă de fototerapie (686 mii lei) etc.

Valoarea totală estimată este 4,94 milioane de lei.

Ofertele sunt așteptate până pe 10 iunie, iar durata contractului a fost fixată la 60 de zile pentru fiecare tip de echipament.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/05/08/poli-iasi-petrolul-ploiesti-in-ultima-etapa-a-superligii-de-fotbal/

comments

comments