full screen background image

Numărul persoanelor cu dizabilități, în creștere

Numărul persoanelor cu dizabilități în județul Neamț este în creștere, conform datelor statistice centralizate de Direcția de Asistență Socială Neamț.

La data de 31 martie 2024, erau înregistrate 20.474 de persoane cu dizabilități, dintre care 600 erau instituționalizate.

Această creștere este evidentă și în activitatea Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, care a primit în vederea evaluării aproximativ 1.800 de dosare doar în trimestrul I al anului curent, cu 200 mai multe decât în aceeași perioadă a anului precedent.

În primele trei luni din 2024, au fost emise 1560 de certificate de încadrare în grad de handicap, cu 300 mai multe decât în aceeași perioadă din 2023.

Peste 500 dintre aceste certificate au fost pentru cazuri noi.

De asemenea, au fost înregistrate 149 de contestații ale încadrării în grad de handicap, aproape dublu comparativ cu anul anterior, datorită simplificării procedurii de contestare.

Persoanele cu dizabilități beneficiază de o serie de prestații și facilități, inclusiv indemnizații lunare, buget personal complementar, gratuitate la transportul interurban și urban, și alte facilități, precum card-uri de acces gratuit la evenimente culturale și sportive, scutire de la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale și acces la credite cu dobândă suportată din bugetul de stat.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/04/16/concurs-de-ciclism-in-zona-cetatii-noi-a-romanului/

comments

comments