full screen background image

Continuă lucrările la pasajul pietonal Frumoasa

Firmele contractate de Primăria Municipiului Iași continuă lucrările de reparații și modernizare la pasajul pietonal subteran Frumoasa.

Contractul pentru execuția lucrărilor și ordinul de începere a acestora au fost semnate de primarul Mihai Chirica în cursul lunii octombrie a anului trecut.

Lucrările vor fi executate în cel mult 12 luni de asocierea Heavy Duty Construct SRL – Prima Construct SRL pentru o sumă de 1.939.447,40 lei fără TVA (2.307.942,41 lei cu TVA).

La nivelul structurii de rezistență a pasajului propriu-zis sunt făcute intervenții complete de consolidare, este curățat canalul colector și refăcut sistemul de colectare și dirijare a apelor pluviale.

Se vor monta plăci de granit antiaderente, va fi montat un nou sistem de iluminat, vor fi amplasate panouri publicitare etc.

În privința scărilor de acces, vor fi reparate și placate cu granit și vor fi montate copertine, un sistem de iluminat, un sistem de monitorizare video, precum și scaune mobile pentru coborârea și urcarea persoanelor cu dizabilități.

La rândul lor, zonele de acces în pasaj vor fi reparate și amenajate cu plăci din granit.

Pasajul pietonal subteran Frumoasa are o lungime totală de 40 de metri și asigură subtraversarea unui pachet de trei linii de cale ferată între cartierul Nicolina, pe strada Libertății, și cartierul Frumoasa, pe stradela Cetățuia.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/04/04/infiintarea-muzeului-universitatii-al-i-cuza/

comments

comments