full screen background image

Spitalul Județean Suceava, obligat să achite daune morale de 800.000 de euro

Judecătoria Suceava a găsit vinovat, în primă instanță, Spitalul Județean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru ucidere din culpă.

Unitatea a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 1.260.000 de lei și plata unor despăgubiri de 650.000 de euro pentru familia unuia dintre cei trei bebeluși morți în 2016, după ce s-au infectat în spital cu trei bacterii.

Doar familia unuia dintre bebeluși s-a constituit parte civilă în acest proces și a cerut daune.

Necropsia pruncului a demonstrat că bebeluşul a murit din cauza unui șoc septic. Conform medicilor legiști, conducta de apă din spital era infestată cu piocianic, o bacterie foarte periculoasă.

Curtea de Apel Suceava a pronunțat verdictul definitiv în procesul intentat Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Astfel, judecătorii instanței superioare au stabilit ca părinții unuia dintre bebelușii decedați să primească daune morale de câte 300.000 de euro fiecărui părinte, la care se adaugă alți 200.000 de euro care vor fi plătiți surorii bebelușului.

Mai mult, spitalul trebuie să plătească și o amendă penală de 56.000 de euro pentru ucidere din culpă.

De asemenea, spitalul mai este obligat să publice hotărârea de condamnare, în extras, prin intermediul presei audio-vizuale, pentru 7 apariții.

Hotărârea poate fi consultată mai jos:

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/08/spitalul-judetean-suceava-isi-va-digitaliza-activitatea/

comments

comments