full screen background image

Ambasadorul SUA, la Primăria Suceava

Edilul-şef al reşedinţei de judeţ, Ion Lungu, a primit-o astăzi, 13 martie 2024, la sediul Primăriei Municipiului Suceava, pe Excelența Sa – doamna Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii in România, aflată într-o vizită oficială în județul Suceava.

Este al patrulea ambasador al Statelor Unite ale Americii care vizitează Primăria Municipiului Suceava.

“Timp de o oră, discuțiile s-au axat pe stabilirea și dezvoltarea de parteneriate concrete în investiții, administrație și învățământ, precum și o radiografie a situației locale și regionale în contextul nefericit provocat de războiul din Ucraina.

Astfel, după ce am prezentat orașul nostru și investițiile importante realizate în Suceava în ultimii ani, am solicitat sprijinul doamnei Ambasador pentru identificarea unor oameni de afaceri dispuși să vină la Suceava pentru a investi în unități de producție situate pe terenul fostei Termica.

Așa cum se știe, municipalitatea suceveană este dispusă să acorde cu titlul gratuit, în condiții de transparență și legalitate, suprafețe de teren de la fosta Termica, firmelor care vin să investească și care pot crea locuri de muncă pentru suceveni, încercând în acest fel rezolvarea, barem parțială, a problemei legate de locurile de muncă.

Doamna Ambasador a fost foarte receptivă la acest subiect și și-a oferit disponibilitatea să ne ajute în mod direct și concret, invitându-mă la două forumuri de afaceri importante axate pe acestă temă în lunile mai-iunie a acestui an, atât la București, cât și la Washington.

Îi mulțumesc public doamnei Ambasador pentru discuția utilă și necesară pentru Suceava și suceveni și am toată convingerea că, beneficiind de sprijinul Ambasadei SUA și a Guvernului American, pot fi găsite soluții de Dezvoltare a Sucevei și a zonei metropolitane!”, a transmis Lungu.

Ambasada Statelor Unite ale Americii organizează, în municipiul Suceava, expoziția fotografică itinerantă Noi, poporul, care celebrează aniversarea a 25 ani de parteneriat strategic dintre Statele Unite și România.

Expoziția va fi deschisă în această după-amiază, pe esplanada Casei Culturii, în prezența ambasadorului american în România.

Cu acest prilej, ambasadorul va susține declarații de presă.

Cele 150 fotografii din cadrul expoziției “Noi, poporul” vor putea fi vizionate, la Suceava, până pe 10 aprilie.

Această expoziție a mai fost prezentată până acum în Craiova, Timișoara, București, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca, Constanța și Oradea.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/11/ambasadorul-sua-va-fi-prezent-miercuri-la-suceava/

 

comments

comments