full screen background image

Acord de mediu pentru tronsonul Suceava – Siret al A7

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, astăzi, că a fost emis Acordul de mediu pentru tronsonul Suceava – Siret al Autostrăzii A7.

“Astăzi s-a emis Acordul de Mediu pentru tronsonul Suceava – Siret o piesă extrem de importantă că a depins şi de acordul Ucrainei pentru că există o porţiune în apropierea Ucrainei pe un pod peste râul Siret pentru care este necesar acordul statului vecin. Am făcut demersuri către omologul meu domnul Ruslan Zaparaniuk şi l-am rugat să ne sprijine în obţinerea acestui acord, de asemenea, am făcut demersuri la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi astfel s-a primit Avizul pozitiv din partea Ucrainei, fiind un proiect transfrontalier şi în momentul de faţă există Acordul de Mediu şi pentru tronsonul Suceava – Siret al Autostrăzii A7”, a afirmat Gheorghe Flutur.

El a reamintit faptul că tronsonul A7 Paşcani – Suceava – Siret a trecut de Comisia de la Ministerul Transporturilor, mai exact de Comitetul Tehnico-Economic, iar pe 11 martie este programată Comisia Interministerială în care mai multe ministere trebuie să-şi dea acordul şi a adăugat că astfel se intră în linie dreaptă pentru aprobarea de către Guvern a indicatorilor tehnico – economici.

“Se poate observa că nu este deloc simplu aprobarea unei documentaţii pentru astfel de lucrare. Iar CJ Suceava, chiar dacă nu este direct parte a proiectului s-a implicat zi de zi, atât cu privire la urmărirea lucrărilor din teren cât şi a parcursului birocratic al hârtiilor. Aşa cum stau lucrurile astăzi, în primul semestru al acestui an sperăm ca procedurile să permită scoaterea la licitaţie a tronsonului de autostrada Paşcani – Suceava – Siret”, a mai precizat preşedintele CJ Suceava.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/02/29/demersuri-pentru-refacerea-podului-de-la-zvoristea/

comments

comments