full screen background image

Expoziție retrospectivă de arte vizuale – Georgeta Murgoci Vrînceanu

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, găzduiește începând de  vineri, 1 martie 2024, și până pe data de 30 martie 2024, expoziția retrospectivă de arte vizuale a artistei plastice Georgeta Murgoci Vrînceanu, în Sala de Expoziții Temporare ,,Horia Bernea”.

Georgeta Murgoci Vrîncenu s-a născut la 24 mai 1957 în comuna Crețești, județul Vaslui. Absolventă a Liceului de Muzică și Arte Plastice „Octav Băncilă” Iași, a urmat și a absolvit cursurile Facultății Particulare de Artă „Mihail Kogălniceanu” Iași. Este membră a Asociației Artiștilor Plastici Ieșeni. A avut o activitate profesională deosebită ca pictor decorator al spațiilor comerciale din Târgoviște și ca grafician timp de patruzeci de ani la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

A participat la numeroase expoziții colective și de grup la nivel județean, național și internațional, la diverse bienale, saloane oficiale și concursuri de creație, cum ar fi: „Noi și Eminescu”, „Eminesciana”, „Empatii de o parte și de alta a Prutului”, „Dialoguri interculturale și artistice”, Festivalul Internațional A.R.T.E., „Saloanele anotimpurilor” din cadrul Asociației Artiștilor și al Cenaclului „Arta la feminin”, Botoșani și mule altele.

A avut expoziții personale organizate la Biblioteca din Onești, la Centrul Cultural German Iași, la Galeria „Monique Roussel”, Galeria „I” a Centrului de Studii Europene Iași, la Centrul Cultural Multifuncțional al Seniorilor Iași. A participat și la câteva tabere de creație la Densești, Maramureș, „Casa Octavian”, Sucevița, Tudora, Chișinău (Republica Moldova), Sebeș, Hunedoara. Lucrările sale se găsesc în colecții particulare  de artă din țară și străinătate.

S-a remarcat și în activitatea publicistică, fiindu-i tipărite lucrări de grafică și desen în diferite volume de cercetare istorică și arheologică, precum: Acta Moldaviae Meridionalis, Complexul Cultural Cucuteni-Tripolie, Repertoriul Arheologic al Județului Vaslui, toate acestea în colaborare cu cercetători și istorici.

În expoziția de la Ipotești, publicul vizitator, iubitorii de artă au posibilitatea să admire lucrări de pictură, grafică si tapiserie realizate de artistă. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 1 martie 2024, ora 12, în Sala de expoziții „Horia Bernea” a Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” și va fi prezentată de prof. dr. Ofelia Huțul, curatorul expoziției; șef serviciu muzeografie Cotinel Munteanu, organizator, și prof. univ. dr. Mihai Dorin, critic de artă.

comments

comments