full screen background image

Amenajări în Parcul „Regina Maria a României”

Consiliul Local Iași a adoptat o hotărâre privind aprobarea documentaţiei aferente unui proiect de mobilare urbană și amenajări pentru sport, joacă și odihnă în Parcul „Regina Maria a României” din Podu Roș.

Parcul „Regina Maria a României”, cunoscut şi sub numele de Parcul „Podu Roş” sau Parcul „Orăşel”, a fost supus mai multor renovări şi modernizări de-a lungul timpului.

Ultima renovare a avut loc în 2016 şi a vizat atât modernizarea infrastructurii, cât şi îmbunătăţirea aspectului estetic al parcului.

Intervenţia actuală va fi structurată pe două zone, fiecare adresându-se altui tip de vizitator.

Proiectul vizează amenajarea a două zone bine delimitate, care să satisfacă atât nevoia de relaxare şi conexiune socială – Insula Comunitară, cât şi nevoia de activitate fizică – Insula Sportivă, o zonă distinctă în care sa fie amplasat coşuri de baschet, precum şi alte accesorii pentru activităţi sportive.

Primăria mai intenționează amplasarea a zece bănci circulare cu măsuţe de picnic în jurul a zece arbori maturi, care vor distribuite uniform în interiorul parcelelor verzi.

Se va extinde instalaţia de iluminat nocturn în cele două insule prin amplasarea de corpuri de iluminat pe structura metalică, cu rol de delimitare a fiecărei insule în parte.

Potrivit documentației, valoarea proiectului este de 1.5 milioane de lei.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/02/19/luna-sculptorilor-romani-la-iasi/

comments

comments