full screen background image

Luna Sculptorilor Români, la Iaşi

Ziua Națională Constantin Brâncuși va fi celebrată la Iași prin Luna Sculptorilor Români (LSR), cel mai important eveniment dedicat sculpturii din România.

Manifestarea va fi organizată de Ateneul Național din Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și se află la cea de-a patra ediție, intrarea fiind liberă.

Astfel, în perioada 19 februarie – 19 martie 2024, în cadrul numeroaselor instituții de cultură partenere vor fi expuse lucrări de importanță internațională, iar pe principalele artere pietonale ale orașului vor fi expuse cele mai noi creații ale artiștilor contemporani din România și Republica Moldova.

“Peste 250 de sculpturi vor fi vernisate în cadrul celor 21 de expoziții personale și colective, iar 45 de opere urmează a fi amplasate temporar în spațiu liber, transformând orașul într-un veritabil circuit cultural.

Maeștri ai artei, alături de creatori tineri, reprezentanți ai școlii românești de sculptură, curatori și operatori din sfera culturii vor prezenta publicului ieșean creații reprezentative într-un efort susținut de radiografiere și documentare a fenomenului sculpturii moderne și contemporane.”, a declarat sculptorul Vladlen Babcinețchi, managerul proiectului.

Ediția din 2024 a LSR va constitui o desfășurare de evenimente fără precedent în ceea ce privește amploarea și diversitatea proiectelor expoziționale, contribuind considerabil la dezvoltarea turismului cultural din Municipiul Iași.

comments

comments