full screen background image

Claudia Costiuc, campioană balcanică la 800 de metri

Claudia Costiuc, sportivă legitimată la CSM Dorna Vatra-Dornei, a cucerit medalia de aur la Balcanică în proba de 800 de metri plat, la Campionatele Balcanice de atletism desfășurate la Belgrad în Serbia.

Eleva antrenorului Cristian Prâsneac a fost cronometrată cu timpul de 2 minute 07 secunde și 92 sutimi.

Rezultatul a fost obținut la Campionatul Balcanic de Sală pentru Juniori 1 (Balkan Athletics U20 Indoor Championships).

Competiția sportivă a fost organizată în sala Atletska Dvorana din capitala Belgrad și s-a adresat sportivilor din categoria de vârstă Juniori 1 (U20) din Grecia, Turcia, România, Bulgaria, Serbia, Slovenia, Macedonia,Muntenegru, San Marino, Cipru, Israel etc.

Din delegația României, care a cuprins 14 atleți ce au concurat pe mai multe probe (800 metri, 1.500 metri, 3.000 metri, 60 metri garduri, săritura în lungime, triplu salt, aruncarea greutății și 400 metri plat), a făcut parte și sportiva Costiuc Claudia (20 ani), pregătita de antrenorul Prâsneac Cristian, care a și însoțit-o la Belgrad.

Sportiva s-a calificat la Balcaniadă în urma participării la Concursul Internațional de Atletism Indoor din Nyíregyháza, Ungaria, desfășurat în ianuarie.
Atunci, a concurat în proba de 800 metri în doar 2 minute 04 de secunde și 39 de miimi de secundă (49.27), rezultat ce a plasat-o pe locul doi în clasamentul general.

Claudia reuşeşte încă o dată, făcând o cursă bună, să realizeze baremul pentru Campionatul Mondial U20 care se vă desfașura în Lima/Peru.

Cristian Prâsneac, antrenor la CSM DORNA Vatra Dornei ne-a declarat: “Sunt foarte încântat de evoluția sportivei mele, acum la început de an, cu două curse bune. Fac apel către Admistrația Locala Vatra Dornei și către conducerea clubului (ne dorim o finală Mondială, la care trebuie să treci de serii și de semifinală) – sportul de performanță înseamnă investiții. Rugăm ambele instituții să ia în serios obiectivul nostru și să ne fie alături, împreună putem duce numele de Vatra Dornei cât mai sus peste hotare. Sâmbata vitoare, Claudia Costiuc are o nouă provocare – participa la Campionatul Balcanic de Seniori care se vă desfașura la Istanbul/Turcia. Aș vrea să mulțumesc și sponsorului personal al sportivei, Apa Bucovina.”

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/02/05/atleti-dorneni-medaliati-in-ungaria/

comments

comments