full screen background image

Lemn de foc în baza cardului de energie

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin Compania Națională “Poșta Română” S.A. au semnat marți, 23 ianuarie, un Protocol de Colaborare ce facilitează accesul beneficiarilor cardurilor de energie la achiziționarea de lemn pentru încălzire din unitățile administrate de Romsilva.

Conform acestui protocol, persoanele fizice care dețin carduri de energie pot utiliza sumele alocate în vederea achiziționării de lemn pentru foc de la ocoalele silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este nevoie de prezentarea cardului de energie valabil la momentul plății prin servicii de mandat poștal, a actului de identitate al beneficiarului și a facturilor emise de ocoalele silvice din structura Romsilva.

În anul 2023, direcțiile silvice din cadrul Romsilva au comercializat aproximativ 2,14 milioane de metri cubi de masă lemnoasă, în special lemn de foc, către populație și alți beneficiari, respectând reglementările legale în vigoare.

Cu o administrație care acoperă 3,13 milioane de hectare de păduri deținute de stat, Romsilva se implică activ în gestionarea durabilă a resurselor forestiere și oferă servicii silvice pentru aproximativ un milion de hectare de păduri cu alte forme de proprietate.

Instituția gestionează, de asemenea, 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat, având toate pădurile deținute de stat certificarea managementului forestier la nivel internațional.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/01/24/conferinta-securitate-cibernetica-si-inteligenta-artificiala-la-usv/

comments

comments