full screen background image

Conferinţa “Securitate Cibernetică și Inteligență Artificială”, la USV

Asociația de Drept și Științe Administrative și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu susținerea Programului de diplomație publică al NATO, organizează conferința “Securitate Cibernetică și Inteligență Artificială: Noi provocări juridice și perspective de reziliență”.

Evenimentul se va desfășura vineri, 26 ianuarie, în sala Auditorium „Joseph Schmidt”, cu începere de la ora 9:30.

În cadrul evenimentului, vor susține prelegeri numeroși experți și specialiști din domeniu, dar și reprezentanți ai firmelor Assist Software, Expertware, Safetech Innovations, Strongbytes Consulting&Codecamp Romania, Avestim Software etc.

Autorii comunicărilor și intervențiilor vor aborda mai multe subiecte de interes pentru societatea contemporană, dintre care amintim: protecția datelor, securitatea cibernetică, inteligența artificială, dreptul internațional și altele.

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, se va adresa participanților în format online.

De asemenea, la eveniment vor participa și invitați de marcă din mediul universitar din Republica Moldova și din Ucraina.

Pe lângă studenții de la facultățile de profil din USV, la eveniment vor participa elevi ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Lucrările conferinței se vor axa pe provocările și perspectivele de reziliență în domeniul securității cibernetice și al inteligenței artificiale, în contextul geopolitic global.

Organizatorii consideră că evenimentul va constitui o oportunitate excelentă pentru a disemina informații de actualitate celor interesați de acest domeniu și va contribui la stabilirea de legături și identificarea de potențiale colaborări cu experți recunoscuți la nivel național și internațional.

 

comments

comments