full screen background image

Ziua Unirii, marcată la Piatra Neamţ

Miercuri, 24 ianuarie 2024, ora 12:00, locuitorii din Piatra-Neamț sunt invitați să se alăture celebrării a 165 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească.

Evenimentul va avea loc pe Platoul Curtea Domnească / Turnul lui Ștefan cel Mare și este organizat de Primăria Piatra-Neamț și Cercul Militar Piatra Neamț, în parteneriat cu Batalionul 634 Infanterie “Mareșal Józef Piłsudski”, Complexul Muzeal Național Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț.

Pe lângă intonarea imnului național și Hora Unirii, pietrenii se vor bucura de spectacolul pregătit de Ansamblul Folcloric „Floricică de la munte” și soliștii Laurențiu Marian, Florin Mihuț și Paula Andrei, iar evenimentul va fi completat de parada „Tricolorului Călător”, un drapel de 120 de metri care va fi purtat de sute de tineri pe traseul Casa de Cultură – Bulevardul Republicii – Curtea Domnească, încheindu-se cu un spectacol al Grupului de Tradiții „Macoveiu” Padina, din Buzău.

Cu o atmosferă plină de patriotism, evenimentul va marca importanța acestei zile istorice pentru întregul popor român.

Cu această ocazie, se aduce un omagiu istoriei și tradiției naționale, subliniind importanța unității în crearea și afirmarea statului român.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/01/23/politistii-au-vorbit-elevilor-despre-violenta/

comments

comments