full screen background image

Poliţiştii au vorbit elevilor despre violenţă

În cadrul unei serii de activități dedicate elevilor, polițiștii din Neamț au prezentat, săptămâna trecută, în unitățile de învătământ, informații esențiale privind implicațiile legale ale comportamentului violent.

Activitățile au fost adaptate categoriilor de vârstă, având în vedere importanța abordării adecvate a tematicilor.

Printre subiectele abordate s-au numărat și pericolul consumului de substanțe interzise, atât din perspectiva riscului implicării în fapte penale, cât și a riscului victimizării.

De asemenea, elevilor li s-au prezentat informații despre răspunderea contravențională și penală a minorilor în cazul săvârșirii de fapte antisociale.

Activitățile desfășurate au avut ca obiectiv încurajarea dialogului pentru identificarea problemelor cu care se confruntă elevii în mediul școlar.

Această inițiativă va continua pe întreg parcursul anului școlar, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Neamț și al altor parteneri instituționali implicați în asigurarea securității în mediul școlar.

Într-un mesaj special adresat copiilor, polițiștii transmit recomandări pentru un sfârșit de săptămână în siguranță și anume traversarea străzii în siguranță, să aibă grijă la persoanele necunoscute, să păstreze discreția, sau confidențialitatea, ori apelul la 112.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/01/22/dragobetele-saruta-fetele-la-targu-neamt/

comments

comments