full screen background image

Atleţi dorneni, pe podium în Ungaria

Atleţii dorneni Claudia Costiuc și Alexandru Prâsneac au urcat pe podium în competiţia desfăşurată în Ungaria, la Nyiregyhaza Centrum (Szaboics-Szatmar-Bereg), sâmbătă, 20 ianuarie.

Claudia Costiuc, în vârstă de 20 de ani, antrenată de Cristian Prâsneac la CSM Dorna Vatra Dornei, și-a adjudecat primul concurs internațional al anului la nivel de seniori, ocupănd locul al doilea lîn proba de 800 metri, cu un rezultat de top, 2 minute 7 secunde 39 de sutimi.

Claudia ra reuşit, încă o dată, să işi îndeplimească baremul pentru Campionatul Mondial U 20 de la Lima (Peru).

Început de an la superlativ și pentru Alexandru Prâsneac, în vârsta de 18 ani.

Campionul de la CSM Dorna Vatra -Dornei a câștigat medalia de bronz, la nivel de seniori, adjudecându-și proba de 800 de metri cu un rezultat impresionant, cu un rezultat de top – 1 minut 54 secunde 51 de sutimi.

Ambii sportivi au obţinut baremul pentru Campionatul Balcanic U 20, care se vă desfașura, pe data de 4 februarie, în localitatea Belgrad (Serbia).

Antrenorul Cristian Prâsneac de la CSM Dorna Vatra-Dornei ne-a declarat: “Aceste rezultate vin împreună cu conducerea clubului, care ne-a dat credit prin acordarea unui cantomanent la Băile Felix, unde am putut face și două antremante. În sala de la Nyiregyhaza am avut și refacerea corespunzătoare pentru sportivii de performanță. Este prima cursă Indoor a sportivilor mei din acest an, unde ambii au reușit personal best. Cred într-un sezon de sală bun pentru amândoi. Aș vrea să mulțumesc și celor din conducerea Admistrației Locale, care cred în copii de Aur ai Dornei. În acestă lună, avem promis de domnul Primar Ilie Boncheș premierile din anul competițional 2023. Mulțumesc și sponsorului sportivilor, Apa Bucovina.”

comments

comments