full screen background image

Mai mulți angajați ai Spitalului, audiați la DNA

Procurorii DNA au descins la Spitalul Județean Botoșani, la Consiliul Județean, căruia i se subordonează unitatea medicală, la sediul PSD, dar și la domiciliile unor persoane fizice, între care președintele CJ Botoșani Doina Federovici, și Gabriel Oprișanu, fost manager al Spitalului de Psihiatrie Socola din Iași.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a declarat, în urma percheziţiilor, că anchetatorii nu au ridicat documente sau înscrisuri nici de la locuinţa sa, nici din biroul său de la CJ.

Doina Federovici a arătat că nu a fost chemată la audieri la DNA şi nu i s-a adus la cunoştinţă că ar avea vreo calitate în dosar.

Procurorii au ridicat mai multe documente de la Spitalul Județean Mavromati. În urma perchezițiilor, au fost duse la DNA Suceava, pentru audieri, 7 persoane, între care  fostul manager, Doina Caba și directorul de îngrijiri al Spitalului Județean Botoșani, Coca Crîșmaru.

Pentru angajarea unui asistent medical s-ar fi pretins sume cuprinse între 8.000 și 15.000 de euro, iar pentru un post de altă natură, cum ar fi: muncitor, îngrijitor, brancardier, s-ar fi plătit   sume cuprinse între 2.000 și 5.000 de euro.

 

comments

comments