full screen background image

Depuneri de coroane la Rădăuţi, de Ziua Bucovinei

Marți, 28 noiembrie, la Rădăuți, în parcul central, în fața unei asistențe numeroase, a avut loc o ceremonie de depunere de coroane cu ocazia Zilei Bucovinei.

Ceremonia a avut loc pe Aleea Flondorilor, la busturile lui Iancu și Tudor Flondor, două dintre personalitățile care acum 105 ani au participat activ la unirea Bucovinei cu România!

După o slujbă religioasă au luat cuvântul directorul Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, prof. Adrian Puiu, Mălina Anițoiaie din partea Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina și primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, care au vorbit despre însemnătatea zilei de 28 Noiembrie.

A urmat depunerea de coroane din partea partidelor politice, a Consliului Local, a unei delegații numeroase a primarilor din jurul Rădăuțiului, a unităților de învățământ și instituțiilor din Rădăuți.

În final, copii de la instituțiile de învățământ din Rădăuți au susținut momente artistice, la multe dintre acestea participanții făcând o horă mare ca în Bucovina!

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/11/28/video-cazinoul-din-vatra-dornei-a-fost-redeschis/

comments

comments