full screen background image

10 milioane de euro pentru reabilitarea termică a Spitalului Județean

Consiliul Județean Botoșani a aprobat reabilitarea corpurilor centrale (A, B §i C) ale Spitalului Județean de Urgență “Mavromati”.

Este vorba de un proiect major în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Scopul principal al măsurilor de reabilitare/modernizare energetică a clădirilor existente îl constituie reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea/climatizarea ventilarea spațiilor, economia de energie electrică.

Deasemeni, va avea ca efect reducerea costurilor pentru prepararea apei calde de consum în condițiile asigurării condițiilor de microclimat confortabil obligatoriu în strânsă legătură cu izolarea termică a anvelopei.

Clădirea va fi dotată cu Building Management System ce are în vedere controlul supervizat al echipamentelor instalate într-o clădire, în vederea reducerii consumului de energie, optimizării funcționării și sporirii gradului de confort și siguranță.

Această investiție este parte componentă a programului de dezvoltare a serviciilor de sănătate.

În ultimii 3 ani, Consiliului Județean Botoșani are investiții majore în sistemul sanitar botoșănean, totalul proiectelor implementate sau aflate în implementare depășind 50 de milioane de euro.

Vă recomandăm să citiți și:

RAFTUL CU DEBUTURI: Despre frică sau Cartea-piolet

comments

comments