full screen background image

Zilele Bibliotecii Judeţene Neamţ

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț se pregătește să sărbătorească Zilele Bibliotecii cu un program bogat în evenimente, desfășurat în perioada 23-24 noiembrie 2023.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 23 noiembrie, începând cu ora 10:30, în Sala Cupola.

Evenimentul va continua cu un moment muzical susținut de Inge Olaru, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, care va interpreta „Balada“ de Ciprian Porumbescu.

În cadrul festivității, va avea loc lansarea cărții „G.T. Kirileanu: Mărturii epistolare din orizontul «Mamei Bistrița» și al lui «Moș Ceahlău».
Patimile unui ctitor de bibliotecă“, scrisă de Constantin Bostan și apărută recent la Editura Timpul din Iași.

Constantin Bostan, președintele Fundației Culturale „G.T. Kirileanu“, va prezenta cartea, iar invitatul special va fi scriitorul Cassian Maria Spiridon, directorul Editurii Timpul și președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași.

Totodată, vor fi lansate antologiile „Poezie. Poeți, membrii ai Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România“ și „Proză. Prozatori, membrii ai Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România“, ambele supervizate de Cassian Maria Spiridon și apărute la Editura Timpul din Iași cu ocazia împlinirii a 75 de ani de existență a Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România.

Prima întâlnire cu publicul în cadrul Zilelor Bibliotecii va continua cu momentul aniversar „Nicolae Scurtu – 50 de ani de la debut ca istoric literar“, urmat de Gala Bibliotecilor, festivitatea de premiere a bibliotecarilor și bibliotecilor publice din județul Neamț.

De asemenea, în aceste zile de sărbătoare, obținerea permisului de bibliotecă este gratuită, oferind comunității oportunitatea de a descoperi și de a participa la aceste evenimente culturale deosebite.

comments

comments