full screen background image

Bază de recuperare medicală inaugurată la Bicaz

Un voluntar crescut în orfelinate a deschis un Centru de Recuperare Medicală la Bicaz.

Ionuț Ursu, în vârstă de 34 de ani și crescut în orfelinate, a inaugurat recent un centru de recuperare medicală la Bicaz, în județul Neamț.

Proiectul, denumit “Baza de recuperare medicală, kinetoterapie, balnefizioterapie și de recuperare medicală Bicaz,” s-a materializat ca un centru modern și complet, destinat persoanelor afectate de virusul SARS CoV2.

Inițiativa, pornită în 2021, a primit sprijin din partea unor companii private, persoane fizice și autorități locale.

Centrul este acum considerat a fi unic în întreg județul Neamț, având o adresabilitate de peste 100.000 de persoane.

Investiția totală pentru acest centru de recuperare a depășit 600.000 de euro, cu contribuții semnificative de la mai mulți cum ar fi bănci, firme, benzinării și altele.

Proiectul a beneficiat și de sprijinul autorităților locale, precum Primăria orașului Bicaz și conducerea Spitalului Bicaz.

Centrul dispune de o construcție modernă cu o suprafață utilă de 400 de metri pătrați, inclusiv o salină.

Echipamentele și aparatura medicală au fost achiziționate cu fonduri de la Ministerul Sănătății și cofinanțare locală, în valoare de peste 780.000 de lei.

Ionuț Ursu, președintele organizației non-guvernamentale “Volunteer for Life”, a declarat că această bază de recuperare a fost acreditată de Direcția de Sănătate și de Ministerul Sănătății, având toate avizele necesare.

Ionuț Ursu a avut inițial un alt proiect de anvergură, care viza modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Cu toate demersurile și documentațiile realizate, proiectul încă nu s-a materializat, iar bărbatul a continuat să se implice în proiecte care aduc beneficii comunităților vulnerabile.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/11/21/continua-protestele-unor-bugetari-nemteni/

comments

comments