full screen background image

Manifestări cu tradiție, anulate de Ordonanța Austerității

Mai multe manifestări culturale au fost anulate, ca urmare a noilor măsuri guvernamentale care interzic organizarea unor astfel de acțiuni plătite din fonduri publice.

Festivalul-Concurs al Romanței, al Cântecului de Petrecere și al Cântecului Satiric ,,George Hazgan” , precum și celelalte manifestări pregătite pentru aniversarea celor 55 de ani ai Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani se anulează.
Directorul instituției, Iustina Irimia, anunță că nici Festivalul-Concurs Coral de Colinde și nici mult așteptatul Festival al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă ,,Din străbuni, din oameni buni” nu se vor mai desfășura în acest final de an la Botoșani!

“Nu puteți înțelege cât mă doare să dăm aceste vești! Am încercat din răsputeri să nu fie așa. Pregătisem ceva deosebit pentru finalul de an. Tezaur folcloric revenea la Botoșani după 17 ani. Festivalul de Romanțe se relua după 4 ani. La Festivalul de Colinde pregătisem un recital deosebit. La Datini și Obiceiuri de Iarnă aveam mulți invitați din alte zone.
Mi se rupe sufletul când știu cât am muncit și cât am crezut până în ultima clipă că vom putea realiza tot ce ne-am propus. Mulțumesc tuturor celor care ar fi trebuit să fie implicați în activitățile centrului!
Iată că, din nou, vremurile sunt potrivnice culturii!” a transmis directorul CJCPCT Botoșani.

Ordonanța austerității prevede că organizarea festivalurilor și târgurilor nu pot fi finanțate din bugetele autorităților locale și instituțiilor publice.
Acestea pot fi organizate cu bani din donații sau sponsorizări, însă costurile pentru organizarea unui astfel de festival la Botoșani sunt foarte mari.

Vă recomandăm să citiți și:

Apa va fi sistată, joi, în zona centrală a orașului Botoșani

comments

comments