full screen background image

Broken Fluidity – masterclass de dans la Iași

Marți, 7 noiembrie, de la ora 14,30, la Institutul Francez, va avea loc o întâlnire cu dansatoarea și coregrafa Catarina Carvalho.

Artista se va afla la Iași în perioada 6 – 10 noiembrie 2023, pentru a susține o serie de atelierele de dans la Casa Muzeelor și în sala de coregrafie a Facultății de Teatru. Evenimentul, intitulat „Broken fluidity”, este coordonat de conf. univ. dr. Lorette Enache, de la secția Coregrafie a Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și realizat în cadrul granturilor de finanțare pentru anul 2023 ale Institutului de Cercetare Multidisciplinară în Artă.

Catarina Carvalho s-a născut la Lisabona și trăiește la Londra. A studiat la „École Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower” din Franța, cu o bursă de la Fundația Ambrosoli (Zurich).

Cariera Catarinei Carvalho a început la Ballet de L’Ópera National du Rhin, experimentând o gamă largă de roluri din repertoriul companiei, sub conducerea lui Bertrand D’At. De asemenea, artista a dansat pentru compania Wayne McGregor timp de 10 ani și a participat la turneele companiei în întreaga lume.

În acest timp, Catarina Carvalho a lucrat în câteva proiecte ca asistent de repetiții al lui Wayne McGregor, continuând și acum colaborarea cu Studio Wayne McGregor în calitate de actor.

În 2021, Catarina Carvalho a participat la proiectul „EDEN | EDEN”, împreună cu Baletul Național Ceh, iar în 2022, la proiectul „PreSentient”, la Școala Regală de Balet din Londra.

Catarina Carvalho are și o carieră didactică, predând tehnici de balet și dans contemporan, ca invitat, la diferite școli și colegii profesionale din Marea Britanie și Europa.

În 2020, artista a dezvoltat proiectul „Room to Room”, împreună cu Ana Maria Lucaciu, ca o consecință la pandemia care, în mod paradoxal, a pus în legătură artiști din întreaga lume.

Masterclass-ul de la Iași va explora idei coregrafice pentru a ajuta participanții să își dezvolte propriul limbaj fizic și propria practică în coregrafie. Sursa de inspirație este stilul personal al Catarinei Carvalho, bazat pe fluiditatea mișcării, pe schimbări dinamice, însoțite de atenție la spațiu din interiorul și exteriorul corpului.

 

comments

comments