full screen background image

Finanțări de 750 de mii de lei pentru sistemul social

Noi finanțări atrase pentru sistemul social din Botoșani. Toate cele 8 proiecte de dotări ale serviciilor sociale depuse pentru finanțare la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) au fost aprobate. Valoarea proiectelor se ridică la aproximativ 750.000 de lei, iar partea de cofinanțare pe care o asigură Consiliul Județean Botoșani este de 10%.

„Am promis că vom valorifica toate oportunitățile de finanțare, fie ele europene sau naționale. Echipa de la DGASPC Botoșani, condusă de doamna manager Doina Nacu, a pregătit proiecte importante pentru sistemul social botoșănean, proiecte care au trecut de toate filtrele de evaluare și care au fost acceptate la finanțare în cadrul programului Ministerului Muncii privind centrele de zi și rezidențiale. Din fondurile atrase se vor achiziționa bunuri specifice activității centrelor rezidențiale, care vor îmbunătăți substanțial calitatea serviciilor sociale oferite”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Proiectele vizează Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „Lucie Lecomte” Botoșani, Locuința maxim protejată pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Foca” Botoșani, Centrul de îngrijire și asistență „Sfântul Ioan” Bucecea, precum și cinci case din cadrul Complexului de tip familial „Sfântul Mina” Botoșani.

Dotările vizează în special biciclete ergonomice pentru recuperarea aparatului locomotor, aparate de terapie, biostimulare și tratare afecțiuni locomotorii, paturi de consultații, mașini de gătit, mașini de spălat, frigidere, precum și elemente de mobilier pentru cele opt centre sociale.

„Mă bucur să văd că se materializează proiecte care au fost gândite pe vremea când ocupam funcția de ministru al Muncii, proiecte care vin în sprijinul cetățenilor din județul nostru, mai ales al acelora care au cea mai multă nevoie”, a declarat deputatul Marius Budăi, președinte al Comisiei de Administrație din Camera Deputaților.

În ultimii ani, din fondurile proprii ale Consiliului Județean Botoșani, guvernamentale, europene sau ale diferitelor fundații neguvernamentale aflate în parteneriat cu DGASPC Botoșani, s-au realizat investiții în domeniul social de peste 15 milioane de lei.

comments

comments