full screen background image

Hollywood in Concert – Premieră la Iași

Un spectacol inedit sosește la Iași și vă invită să trăiți prin muzică, o adevărată poveste inspirată din filmele îndrăgite de la Hollywood!

Melodii din filmele îndrăgite precum: Game of Thrones, A Space Odyssey și New York, New York vor prinde viață sub bagheta magică a talentatului dirijor Andrei Tudor, vocea inconfundabilă a Monicăi Anghel, renumitului compozitor Ionel Tudor și Secția Ritmică, acompaniați de Liber Artis Orchestra din Iași. Așadar, artiștii vă dau întâlnire pe 5 noiembrie 2023, de la ora 19:00, la Sala Unirii (Cinema Victoria), într-un concert extraordinar.

Spectacolul vă transpune în lumea magică a filmelor, retrăind momente pline de emoție prin acordurile orchestrelor dar și ale vocii inconfundabile a Monicăi Anghel.

 

Un eveniment marca Event by Ioana Gamen SRL, împreună cu Vasilica Stoiciu-Frunză – coordonator artistic.

 

Despre Andrei Tudor

Andrei a descoperit pasiunea pentru muzică la vârsta de 4 ani, în anul 1987 când a început și studiile la pian. Este membru în consiliul CREDIDAM și UCMR-ADA, Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor. Totodată, Andrei este doctor în compoziție și Lector în cadrul departamentului de compoziție la Universitatea Națională de Muzică din București.

 

Despre Monica Anghel

Monica Anghel este o cântăreață, prezentatoare de radio și actriță română. A câștigat Festivalul Internațional „Cerbul de aur”, ediția 1996 și a participat, ca reprezentantă a României, la concursul Eurovision (ediția din 2002, împreună cu Marcel Pavel). Este cunoscută și datorită participării sale îndelungate ca actor activ în grupul de umor „Divertis”, „Proprietari de stele”, „Ceai, zăpadă, dragoste”.

 

Despre Ionel Tudor

Muzica l-a însoţit în întreaga lui viaţă, încă de mic copil, tatăl său fiind pianist la ansamblul armatei şi corepetitor la Opera Română. Este compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR) – din 1990 – şi membru al biroului de conducere a secţiei de muzică pop şi jazz  a UCMR. De-a lungul timpului a devenit membru al Consiliului Director al Asociaţiei Dreptului de Autor din România (ADA) şi membru al Comisiei Centrale pentru Atestarea calităţii de artist liber profesionist.

 

Despre Liber Artis Orchestra

A apărut oficial în anul 2008 din dorința mai multor muzicieni de a fi nonconformiști, creativi și de a avea o conexiune mai apropiată cu spectatorul. Orchestra are ca motto să adune oameni, să creeze amintiri și să ofere o seară spectaculoasă. Să nu te miri dacă în timpul unui spectacol vei asista la momente comice sau vei observa instrumente neconvenționale ce sunt introduse cu lejeritate în momentele muzicale.

Un show inedit și inovator, un show despre care cu siguranță se va vorbi și a doua zi!

 

„Mă declar veșnic îndrăgostit de muzica de film. Am descoperit muzica de film în copilărie. M-am îndrăgostit de muzica compozitorilor precum John Williams, Dave Grusin sau Ennio Morricone. Pe atunci, bunicul meu făcea muzică de film (peste 50 de filme), apoi a urmat tatăl meu pe această linie iar pentru mine, la acea vârstă, era doar un hobby, dar acum a devenit parte din mine. Viața m-a adus, oarecum, pe direcția asta și a devenit profesie. Azi, compun, predau la Conservator actualilor studenți și viitorilor muzicieni și cânt muzică de film în concerte. Pentru mulți muzica de film este considerată, generic, muzica clasică a secolului XX iar pentru mine este o reală plăcere să o împărtășesc cu publicul, fiind complexă și având o paletă extraordinar de bogată de sentimente și încărcături.

Colaborarea și prietenia mea cu Monica Anghel a început acum foarte mult timp, ea făcând azi parte din familia mea muzicală, și este un privilegiu pentru mine să împart scenă cu ea.

Aud în jurul meu ca ieșenii sunt un public extrem de cald. Este prima oară când sunt invitat să susțin un concert simfonic la Iași și, mărturisesc, abia aștept întâlnirea cu orchestra și cu publicul de acolo. Îi mulțumesc Ioanei Gamen (Event by Ioana Gamen) pentru inițiativă și pentru această minunată invitație într-un loc atât de frumos ca Iașiul.

Abia aștept să ne punem în pielea personajelor și să trăim pe acorduri de film! Să fie „Hollywood in concert”, pe 5 noiembrie, la Cinema Victoria!” a declarat dirijorul Andrei Tudor.

 

Biletele pot fi achiziționate pe: iabilet.ro.

Detalii eveniment pe pagina de Facebook: Events by Ioana Gamen.

comments

comments