full screen background image

Informarea tinerilor din sistemul de protecție

Campania națională de informare a tinerilor beneficiari ai sistemului de protecție specială cu drepturile de care pot beneficia a continuat în județul Botoșani.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au opinat că este “imperios necesar ca aceşti tineri vulnerabili să fie pregătiţi pentru viaţa din afara instituţiei de protecţie”.

Ideea generală desprinsă în urma dezbaterilor găzduite de Prefectura Botoșani a fost că ei au nevoie de certitudinea sprijinului asigurat de servicii multidisciplinare, oferite de comunitatea în care trăiesc, care să includă continuarea accesului la educaţie şi asistenţă medicală, precum și sprijin în găsirea locurilor de muncă.

În acest fel – au spus vorbitorii – cresc considerabil şansele de a traversa cu succes perioada de tranziţie de la sistemul de protecţie la viaţa de adult.

În total, aproape 100 de tineri din sistemul de protecție specială botoșăneană, cu vârste de peste 17 ani și mame minore, au aflat despre drepturile și responsabilitățile pe care le au după ce împlinesc vârsta majoratului.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/09/26/statiile-peco-verificate-de-garda-de-mediu/

comments

comments