full screen background image

Secție nouă de radiologie la Spitalul Câmpulung

La Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc a fost inaugurată secția de radiologie, realizată printr-un proiect european în valoare de 5 milioane de euro.

Investiția este cu atât mai importantă cu cât unitatea medicală deservește aproximativ 56.000 de locuitori arondați.

Prezent la eveniment la invitația primarului MIHĂIȚĂ NEGURĂ, președintele Consiliului Județean Suceava, GHEORGHE FLUTUR, a declarat că va trebui organizată o întâlnire la Prefectură, la care să fie invitați managerii de spitale, Direcția de Sănătate Publică, Casa de Asigurări de Sănătate și primarii care au spitale în subordine, pentru a eficientiza și fluidiza fluxul de pacienți.

FLUTUR a spus că acest lucru este necesar pentru că, deseori, Spitalul Clinic Județean din Suceava “este blocat deoarece sunt prea multe solicitări din teritoriu, unele nejustificate”.

În opinia lui, este nevoie de soluții astfel încât spitalele din județ să beneficieze de mai multe linii de gardă.

De exemplu, Spitalul din Câmpulung Moldovenesc are două linii de gardă și mai solicită cel puțin încă două, în domeniile pediatrie și ortopedie.

Președintele Consiliului Județean Suceava a mai solicitat investiții complementare în dotări – dacă un spital deține un aparat foarte complex pentru unele servicii, iar altul nu are resurse financiare să-l cumpere, celălalt spital să investească în altă aparatură tot foarte necesară, care să deservească ambele zone.

comments

comments