full screen background image

Sistemul de iluminat public din Miroslava va fi modernizat

Sistemul de iluminat public din Comuna Miroslava va fi extins și modernizat, anunță autoritățile. În acest sens, Primăria Comunei Miroslava a depus o cerere de finanțare la Administraţia Fondului pentru Mediu – Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, fondurile urmând a fi asigurate prin intermediul Programului privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public. Valoarea totală a investiției este de 2.087.771 lei, durata estimată de realizare a lucrărilor fiind de 18 luni.

Ce vizează această investiție

Prin implementarea investiției va fi realizată o economie a consumului de energie electrică de minimum 26,85%. Totodată, emisiile de dioxid de carbon vor scădea cu minimum 26,85%. În plus, va exista posibilitatea de a reduce consumurile generale, de a crește și scădea nivelul de iluminare în anumite zone și în anumite momente ale nopții. Aceste modernizări ale sistemului de iluminat vor permite și scăderea costurilor de întreținere, vor optimiza intervențiile pentru reparații/mentenanță și, totodată, vor crește gradul de confort și siguranță al cetățenilor pe timp de noapte.
Proiectul presupune extinderea, modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public stradal rutier și/sau stradal pietonal. Acest lucru va fi realizat prin:
– înlocuirea și completarea a 164 de corpuri de iluminat existente pe stâlpii existenți (aferenți sistemului/rețelelor de distribuție a energiei electrice), care au un consum ridicat de energie electrică, cu corpuri de iluminat bazate pe tehnologie LED;
– montarea a 94 de stâlpi metalici și a corpurilor de iluminat aferente (bazate pe tehnologie LED), pe arterele rutiere care nu beneficiază de iluminat public stradal.
Corpurile de iluminat vor fi certificate ENEC și ENEC+ și vor avea o durată de viață de 100.000 de ore. Totodată, prin aceeași investiție va fi instalat un sistem inteligent de management prin telegestiune (care va permite dimarea/reglajul prin variere al fluxului luminos al unei/unor surse de lumină) la nivelul sistemului de iluminat public vizat prin prezenta investiție.

Cum arată proiectul, în cifre

Corpuri de iluminat instalate prin proiect: 164 bucăți
Corpuri de iluminat controlate prin telegestiune: 258 bucăți
Stâlpi metalici prevăzuți a fi montați: 94 bucăți (echipați cu 94 de corpuri de iluminat)
Modernizare și extindere sistem de iluminat public: 4.000 metri
Ascultă știrea:

comments

comments