full screen background image

„DOWN THE MASK” – proiect internațional la final

ASOCIAŢIA „DOWN ACTIV” MOLDOVA anunță finalizarea proiectului din primul an al acreditării cu numărul 2020-1-RO01-KA150-YOU-095907, finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, în domeniul tineretului Acțiunea Cheie 1, Proiecte cu acreditare.

Proiectul cu titlul „DOWN THE MASK”, proiect număr 2022-1-RO01-KA151-YOU-000061294, a avut ca obiective: Creșterea progresivă a calității vieții, a autonomiei individuale și a stimei de sine la tinerii cu dizabilități intelectuale; Integrarea socială și educațională a tinerilor cu dizabilități intelectuale și promovarea incluziunii sociale.

Perioada proiectului a fost 1 iunie 2022 – 31 august 2023, timp în care au fost desfășurate 3 mobilități împreună cu partenerii de proiect: ERGASTIRI EIDIKIS AGOGIS MARGARITA Grecia, Para-fitt Sportegyesület Ungaria și Nodibinajums “Fonds KOPA” Letonia.

Grantul aprobat a avut o valoare totală de 61.650 de euro.

La activitățile proiectului au participat 31 de tineri cu dizabilități intelectuale, care întâmpină o multitudine de probleme ce le afectează integrarea în societate.

Proiectul s-a realizat ca o necesitate de a îmbunătăți relațiile sociale, de comunicare, adaptare și integrare în diverse grupuri urmărind principiile de bază ale programului Erasmus+. În cadrul mobilităților, au fost dezvoltate activități de lucru în echipă și metode de succes pentru integrarea tinerilor cu dizabilități intelectuale.

Localitatea Gura Humorului, Suceava, este locația care a scos participanții din zona de confort și unde implementarea activităților proiectului ne-a permis și ne-a facilitat atingerea obiectivelor stabilite.

Asociatia Down Activ Moldova este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, înființată în anul 2013, care își propune prin intermediul tuturor activităților desfășurate progresul, dezvoltarea armonioasă, atingerea potențialului maxim de dezvoltare, bunăstarea și buna dispoziție a copiilor şi tinerilor cu dizabilități.

Acreditările Erasmus+ Youth sunt un vector important în a oferi susținerea necesară și posibilități de a demonstra că integrarea tinerilor cu dizabilități intelectuale este posibilă.

Vă recomandăm să citiți și:

Tabăra de scriere creativă la Memorialul Ipotești

comments

comments