full screen background image

Dotări de 45,6 milioane de lei școlile din municipiul Botoșani

31 de unități de învățământ din municipiul Botoșani vor beneficia, simultan, de dotări importante pentru asigurarea unui act educațional de calitate, sigur și modern.

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a semnat, ieri, contractul de finanțare în valoare de 45,6 milioane de lei pentru aceste investiții.

Vor fi echipate 30 laboratoare de informatică (învățământ preșcolar, profesional tehnic, primar, gimnazial, liceal), 651 săli de clasă vor fi dotate cu echipamente digitale, 670 săli de clasă dotate cu mobilier și materiale didactice, 57 laboratoare de științe vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice și alte 49 cu echipamente digitale.
75 cabinete școlare vor fi dotate cu mobilier, materiale sportive și echipamente digitale, 16 ateliere de practică vor fi dotate cu echipamente digitale, iar 13 ateliere de practică vor avea mobilier și materiale didactice noi.

Profesorii vor avea acces la resurse educaționale noi și variate, care îi vor ajuta să își dezvolte competențele și abilitățile de predare iar elevii vor avea acces la tehnologie modernă.
Cu acest sprijin financiar, infrastructura de învățământ profesional – tehnic și preuniversitar va deveni mai atractivă și mai calitativă.

Vă recomandăm să citiți și:

31 de milioane de euro din PNRR pentru dotarea școlilor botoșănene

comments

comments