full screen background image

COD PORTOCALIU de ploi abundente în județul Botoșani

Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele ore și au instituit COD PORTOCALIU de ploi abundente, însoțite de frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină astăzi, de la ora 12.00, până la ora 23.00, pentru județul Botoșani.

Cantitățile de apă vor depăși local 30….40 l/mp și, izolat, 50 l/mp.

Pentru a gestiona în mod operativ situațiile de urgență care ar putea apărea din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii botoșăneni vor fi la datorie, pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare.

ISU Botoșani a înștiințat unitățile administrativ-teritoriale din județ cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale.

Totodată, s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Reguli și măsuri ce trebuie îndeplinite preventiv pentru diminuarea efectelor produse de inundații:

• curățarea, adâncirea sau realizarea șanturilor de preluare a apelor pluviale;
• drenarea și asigurarea curgerii apei către șanturile de captare, astfel încât în gospodării aceasta să nu mai băltească;
• curățarea pilonilor de susținere a podurilor, punților și podețelor de materialele aduse de viituri, pentru a se evita formarea unor adevărate baraje ce pot afecta împrejurimile sau chiar rezistența acestora;
• achiziționarea de saci pentru a putea fi umpluți cu nisip în scopul protejării împotriva pătrunderii apei sau a întăririi malurilor și digurilor.

Pe platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență FII PREGĂTIT pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteți proteja în diverse situații de urgență, generate de fenomene meteo extreme.

FURTUNĂ: https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

INUNDAȚII: https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/

Vă recomandăm să citiți și:

Pompierii militari, mai aproape de peste 16.000 de cetăţeni din cinci comune

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza